Travel Tzoumerka ξενοδοχεια στα Τζουμέρκα
info@traveltzoumerka.com

ΣΥΡΡΑΚΟ

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΗΠΕΙΡΟΣ


ΣΥΡΡΑΚΟ

Καλώς ήρθατε

Πατρίδα πολλών επιφανών ανδρών, ευεργετών, πολιτικών, καλλιτεχνών, εμπόρων, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Ι. Κωλέττης και ο ποιητής-πεζογράφος Κ. Κρυστάλλης. Από τα γραφικότερα σημεία του χωριού τα πέτρινα αρχοντικά και στενά καλντερίμια, πολλές βρύσες, πηγές και νερόμυλοι, δύο τοξοτά γεφύρια στην είσοδο, οι Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και Αγ. Αποστόλων, τα λαογραφικά μουσεία Κ. Αυδίκου και Κ. Κρυστάλλη.


KONTINA ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Αξιοθέατα στην Ηπειρο Τζουμέρκα ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟ

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΣΥΡΡΑΚΟ

Ο νερόμυλος που βρίσκεται στη είσοδο του Συρράκου, είναι ένας από τους τρεις παραδοσιακούς νερόμυλους που υπήρχαν στο χωριό. Είναι πρόσφατα αναστηλωμένος, ύστερα από φθορές που είχε υποστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες, και εύκολα προσβάσιμος από το λιθόστρωτο μονοπάτι.

Αξιοθέατα στην Ηπειρο Τζουμέρκα ΒΡΥΣΗ ΓΚΟΥΡΑ

ΒΡΥΣΗ ΓΚΟΥΡΑ

Η λιθόκτιστη βρύση «Γκούρας» είναι από τα χαρακτηριστικά τοπόσημα του Συρράκου και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία. Είναι μία από τις πολλές διάσπαρτες βρύσες και από τα παλαιότερα κτίσματα του χωριού. Έχει περίτεχνη κατασκευή με θολωτή στέγη και τρία στόμια από τα οποία βγαίνει το παγωμένο νερό.

Αξιοθέατα στην Ηπειρο Τζουμέρκα ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ "ΚΩΣΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ"

Το σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη (1868-1894), γνωστού και ως «τραγουδιστή του χωριού και της στάνης», στο Συρράκο έχει διαμορφωθεί σε μουσείο λαογραφικής τέχνης. Εκτίθενται παραδοσιακά αντικείμενα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για την αγροτική κουλτούρα και την καθημερινή ζωής της περιοχής, όπως εργαλεία επεξεργασίας ξύλου και μαλλιού προβάτων, δημιουργίας τυριού, διάφορα σκεύη για μαγείρεμα και ψήσιμο ψωμιού και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα και παραδοσιακές φορεσιές με υφαντά.

Αξιοθέατα στην Ηπειρο Τζουμέρκα ΧΑΡΑΔΡΑ ΧΡΟΥΣΙΑ

ΧΑΡΑΔΡΑ ΧΡΟΥΣΙΑ

Η χαράδρα Χρούσια βρίσκεται στο φαράγγι που χωρίζει τα χωριά Καλαρρύτες και Συρράκο και αποτελούσε τα ελληνοτουρκικά σύνορα από το 1881 μέχρι το 1912. Το παλιό, δύσβατο μονοπάτι που ενώνει τα δύο χωριά, περίπου 3 χλμ. και πεζοπορίας 2 ωρών, εκτείνεται κατά βάθος και μήκος του Χρούσια, παραπόταμου το Αράχθου.


Φωτογραφίες

 

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Χάρτης

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΡΡΑΚΟ

 

    ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΥΡΡΑΚΟ
  info@syrrakohotel.gr
  2651053410
    CASA CALDA
  info@casacalda.gr
  2651053540,6977034517
    CASA LA NOI
  m-tefa22@hotmail.com
  6946973147
    ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΚΟΥΡΑ
  info@gkoura.gr
  2651053303
    ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ
  info@syrrakostavraetos.gr
  2651053296